Iščem, berem in jem z očmi! Kaj pa ti?

Moji najljubši kuharski "pripomočki"!

Torej, na kratko o tem katere kuharske bloge na slovenski sceni sem z miško in nožem odkrival v teh zadnjih nekaj mesecih in jih še nameravam spremljati. Malo sem se pozabaval še s prevodi iz slovenskega v angleški jezik in obratno. Upam, da avtorji ne bodo zamerili.

In gremo!

CulinaryJourneyByMe / Moje kulinarično popotovanje

Na kratko lahko njen (Špelin) blog opišem kot izjemno jasen, razumljiv, pregleden in “fotogeničen”. Dobri, okusni in preverljivi “gluten free” recepti so skoraj vedno “a must” v blogerski sferi, za sladokusce pa so nepogrešljivi.

Uglašena kuhinja / TunedKitchen

Zulejka Javeršek je lansko leto objavila novo kuharsko knjigo Vse leto (kjer so v njej našli svoje mesto sezonski recepti za vse leto 😉 ). Knjigo, tako kot njen blog večinoma sestavljajo recepti, ki bodo navdušili vegane, vegije in vse, ki radi vihtijo motiko po svojih (zelenjavnih) vrtičkih in take, ki se sladicam morejo upreti.

Easy-recepti / IziRecipes

Danilo iz svojega bloga izžareva svojo strast in ljubezen do preprostih a pomembnih stvari. V 4 letih mu je uspelo s preverjenimi (včasih tudi večkrat preizkušenimi in dodelanimi/ u nulo sfiniširanimi) recepti doseči milijon obiskovalcev. Vsekakor gre za kuharski blog vreden ogleda, še posebej za presnojedce in ljubitelje čilija. Fotke prav tako profesionalne. Ko bi le moje tudi tako izgledale.

220stopinjposevno / 220degreesdiagonally

Urška skozi svoj blog ponuja zanimive in preproste recepte, katere podpira z dovršenimi fotografijami. Prav tako ima pregledno spletno stran, kjer med kategorijami lahko zlahka najdeš vse od zajtrka, kruha, različnih brezglutenskih jedi in seveda sladic. Zelo dobro pa so napisani tudi nasveti tipa “How-to”. Pohvalno!


Domači ravioli
Domači ravioli! Vedno hitra rešitev!

Torej, nekaj malega za pokušino, naslednjič pa še kaj.

P.S. Vsekakor so recepti, tisti res tapravi, tisto, kar iščem. Če pa pri tem naletim še na mega fotografije – zakon! Vse skupaj servirano na blogu (blogih) in opisano kot je treba!? Ne rabim več Slovenske kuharice 😉 s super kazalom, a brez fotografij.

Berem in jem (vsaj jaz) z očmi!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s